Разширени вени – лечение благодарение на кинезитерапия

Тук ще намериш полезни статии за здравни подаръци и красота.

Разширени вени – лечение благодарение на кинезитерапия

От разширени вени стандартно боледуват лица, чиито работи са свързани с по-продължително стоене прав – това са магазинери, аптекари, фризьори, бармани и други. 

kinesitherapy

По време на бременност също така може да се образуват разширените вени – поради статичното обременяване. Какво представляват реално? Вените са съдове на кръвта, отвеждащи кръвта от капилярите отново до сърцето. Влошават се предимно венозните съдове в краката.

Много често по вътрешната част на бедрата и подбедриците.

Разширени вени се казват още и варици.Заради невъзможност на клапите на вените, кръвта се задържа по-дълго, образува се застой на вените – те се пренапълват, втърдяват се, усеща се отоци, умора, тежест около глезените и болка и неудобство при вървене.

Освен с конвенционална медицина можем да си помогнем и с кинезитерапия

Тя е лечение с движение. Тя спомага за :

  • -общо тонизиране на тялото и мускулатурата
  • -нормализиране на общото кръвообращение
  • -засилване на венозния кръвоток и премахването на застоя във вените
  • -защита на венозните стени от прекалено разтягане и погубване на еластичност
  • -предотвратяване на тромбоемболични усложнения и поява на възпалителни процеси
  • -редуциране на симптоминте на болка и подобряване на способността на крайниците

Удобно за страдащите от разширените вени е да практикуват бягане, пешеходен туризъм, маршируване, тренировки с бягаща пътека.

Противопоказни са: вдигане на тежести, стоене прав, статични усилия с продължително задържане на дихателния процес.

Кинезитерапията включва упражнения, които започват от малки към големи стави. Първо тренираме по-малките стави. Например дейности със завъртане на глезените, след това се преминава към по-големите стави – тази на коляното – разгъване и сгъване на коляното, тазобедрена става – например от тилен полулег (с повдигната горна част на тялото) се повдига кракът нависоко и се прибира в изходна позиция. Правят се и главноразвиващи тренировки – за цялото тяло.

Тренировките е необходимо да се правят от отделни стартови положения

Ще трябва да се изменя и височината , на която е поставен другия крак – прави се упражнение с поставени 1 или 2 възглавници под него, след това възглавниците се премахват и се върши същото упражнение без тях.

За профилактика на разширени вени горещо се препоръчва сутрин преди ставане от леглото да си обуете ластични чорапи.Те не е хубаво да се носят дълго време, защото това води до намаляване тонуса на мускулната маса на долни крайници.

Хубаво е да се измъкнем от заседналия начин на живот.Трябва да бъдем повече активни – да не заседяваме дълго пред компютъра и телевизора. Винаги една разходка е незаместима и носи значително повече удоволствие от един виртуален свят!

Ако искаш да разбереш още за неврит лечение, посети сайта ни Pbioc.com

Tags: ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *