Бебешки и детски колички – безценни съвети при покупка и употреба

Бебешки и детски колички – безценни съвети при покупка и употреба

baby stroller

Детските колички се избират и купуват от майката и таткото, а детето, което всъщност ще го използва, няма думата. Много бащи и майки са объркани от разнообразието на видове и модели детски колички на пазара и просто не знаят как точно да направят избор. 

Обърнете внимание на няколко критерия, като непременно е необходимо да имате предвид, защото в края на краищата става дума за правилното и за безопасността на вашето дете. 

За купуването на количка за детенце 
Намерете количка за дете със широка основа и широк кош, защото точно това посочва колко здрава е количката. Малките колички за бебета много лесно се катурват, докато бебето се надвеси прекалено много след борда. 

В случай, че предпочитате количка за бебе с повечко позиции на облегалката, бъдете сигурни се, че дадената облегалка се застопорява стабилно във всяко състояние или просто рискувате детенцето да падне, съвсем случайно. 

Разгледайте дали детската количка притежава предпазни колани, придържащи детенцето в кошчето и не биха му позволили да се падне. Препоръчително е е коланите да преминават м/у краченцата, през кръстчето и през раменете на бебенцето. 

Текстилната част на вашата детска количка е хубаво да се сваля безпроблемно и да е подходяща за препиране в автоматична пералня. В случай, че е възможно, тествайте детето дали ще покаже реакция на алергия към тъканта. 

Задължително се уверете, че бебешката количка може свободно да премине през входната врата на апартамента.
Имайте предвид също така размера на бебешката количка в прибрана позиция с вместимостта на багажника в автомобила, не малко багажници се оказват прекалено мънички за дадени модели колички за бебета. 

За употребата на количките за бебета
Точно преди да поставите детенцето в бебешката количка, направете проврека дали сте сложили спирачките. Вижте реално дали облегалката е стабилно блокирана в исканото състояние. Когато сгъвате количката, внимавайте детенцето да не е твърде близко, понеже съществува реална опасност да го прищипете, без да желаете.

Не забравяйте да закопчавате коланите за обезопасяване на бебешката количка абсолютно винаги, като тръгвате на разходка. Те ще предотвратят опасното измъкване или тупване на детето от детската количка, което би могло да се случи, в момента на пресичане на натоварен булевард примерно. 

Докато се разхождате на неравен терен винаги натискайте спирачка преди да отпуснете дръжките на детската количка, даже и да става въпрос за няколко секундички. 

Количките за деца, като почти всяка различна вещ, се нуждаят от постоянна поддръжка, ето защо редовно преглеждайте дали абсолютно всичко е в изправност и безопасност.

За повече информация: smoby

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *